FAQ

AANMELDING

Hoe kan ik me aanmelden voor een vakantie?

Als je nog niet over ons inschrijfformulier beschikt kun je deze bij ons aanvragen door een e-mail te sturen naar info@mm-reizen.nl 
Het inschrijfformulier moet volledig worden ingevuld en ondertekend. Dit kan per post naar ons opgestuurd worden of inscannen en per e-mail versturen.

Is de reisverzekering inbegrepen?

Een reisverzekering is altijd inbegrepen in de prijs.

Ik wil een annuleringsverzekering afsluiten, hoe doe ik dat?

Vanaf 2021 dien je zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan in de vorm van een doorlopende annuleringsverzekering of door een losse annulering af te sluiten bij je verzekeraar.

Kan ik de begeleiders van de reis vooraf ontmoeten?

Wij streven ernaar om de deelnemers voor aanvang van de reis persoonlijk of online ontmoet te hebben. Onze ervaring leert dat dit voor beide partijen als prettig en vertrouwd wordt ervaren.

Kan ik me aanmelden met een eigen groepje?

Ja dat kan. Het groepje dient uit minimaal 4 personen te bestaan.

Is het mogelijk om naar een bestemming te gaan die niet op de website staat?

De reizen die op onze website of in de brochure vermeld worden zijn maar een greep uit de mogelijkheden die wij bieden. Alle ideeën zijn welkom, wij zullen bekijken of dit uitvoerbaar is.

Gaan jullie ook skiën?

Indien zich een groepje (minimaal 4 deelnemers) aanmeldt voor een ski-reis dan organiseren wij een mooie, gezellige en sportieve ski-reis.

Welke bestemmingen zijn er allemaal?

Onze bestemmingen zijn niet bindend, wij vinden het leuk als er nieuwe bestemmingen aangedragen worden. Vereist is dat de aangedragen bestemming veilig is!

ALGEMEEN

Kan ik een 1-persoonskamer boeken?

Indien de accommodatie het toelaat is een 1-persoonkamer mogelijk, deze is op aanvraag bij te boeken tegen een meerprijs. Wil je met ons op reis en wil je een kamer alleen? Meld het aan ons en wij vertellen je wat de mogelijkheden zijn.

Hoe wordt het vervoer geregeld?

Het vervoer van en naar de bestemming wordt geregeld door M&M Reizen. We reizen in een 9-persoonsbus en halen onze deelnemers op die binnen een straal van +/-10KM van de route wonen. Bij een vliegreis wordt er vooraf overlegd over het vervoer naar de luchthaven.

Welke kosten zijn inbegrepen in de reissom?

De kosten die zijn inbegrepen tijdens de vakantie zijn; alle vervoer, de accommodatie, eten & drinken tevens de horeca bezoekjes , de reisverzekering, alle activiteiten die we ondernemen.

Welke kosten zijn niet inbegrepen in de reissom?

De kosten die niet inbegrepen zijn tijdens de vakantie zijn;
eigen uitgaven aan bijvoorbeeld souvenirs, kaarten voor het thuisfront, activiteiten die buiten de groep vallen, huur van een rolstoel, annuleringsverzekering, kosten die gemaakt worden voor verzorging/medische noodzaak.

TIJDENS DE REIS

Wie bepaalt de activiteiten?

De activiteiten tijdens de vakantie worden in overleg met de deelnemers bepaald.

Heb ik op vakantie ook vrije tijd?

Tijdens je vakantie zullen er zeker momenten zijn waarin je iets voor jezelf kunt doen. Je bent niet verplicht om 24/7 bij de groep te zijn of met de groep op te trekken. We respecteren ieders wensen en zullen daar rekening mee houden.

Ik heb vliegangst, maar zou toch graag meegaan. Hoe gaan jullie daarmee om?

Hier zullen we zeker rekening mee houden door je gerust te stellen, bij je te blijven en voor afleiding te zorgen. Indien gewenst lichten wij het luchtvaartpersoneel in, zij zijn hierop getraind.

Wat mag ik van de begeleiding verwachten?

Wij letten op veiligheid – bieden hulp bij problemen en ziekte – geven uitleg – regelen excursies en vervoer – regelen maaltijden – zakgeld en medicijnbeheer – hulp bij aankopen – lichte loophulp – toezicht op verzorging indien gewenst – zo nodig zalven, echter NIET onder borsten/liezen/bilnaad/schaamstreek.

Wat doen onze begeleiders niet?

Onder borsten/liezen/bilnaad/schaamstreek zalven – reizigers tillen – constante loophulp geven – medische handelingen zoals injecteren – deelnemers wassen/douchen/aankleden – tanden/kunstgebit poetsen

Ik heb een allergie waardoor ik een speciaal dieet volg. Houden jullie daar rekening mee?

Ja, wij houden rekening met allergieën en speciale diëten (bijvoorbeeld glutenvrij). Tijdens het uit eten of tijdens een hotelvakantie geven wij dit door aan het personeel zodat zij er rekening mee kunnen houden.

Ik heb soms heimwee, maar ik wil wel graag mee. Hoe gaan jullie daarmee om?

Het kan heel vervelend zijn als heimwee opspeelt. Ons advies is om de eerste keer een vakantie in de buurt van thuis te kiezen. Mocht de heimwee heel erg worden dan is het mogelijk om opgehaald te worden en thuis te slapen. Indien gewenst is het natuurlijk mogelijk om later weer aan te sluiten bij de groep. Als de vakantie goed bevalt en de heimwee wegblijft, is een vakantie verder van huis mogelijk.

Mag je ook meer of minder zakgeld meenemen dan geadviseerd is?

Wij plaatsen bij elke reis een zakgeld advies. Het is natuurlijk toegestaan om minder geld of meer geld mee te nemen. Neem in elk geval het geldbedrag mee dat uitgegeven mag worden.

Mag ik mijn mobiel en hobbyspullen meenemen?

Ja, dat mag. De spullen moeten wel in je tas of in je koffer passen.

Mag mijn rollator of rolstoel mee?

Een rollator mag mee indien er plek is en de reis hiervoor geschikt is.
Een rolstoel kan niet mee tenzij het expliciet bij de reis vermeld is. Als er geen plek is in de bus voor een rolstoel zorgen wij voor een leenrolstoel. Deze kosten worden doorberekend aan de deelnemer.

Let op: al onze deelnemers moeten zelfstandig (met enige hulp echter geen til hulp) de bus in en uit kunnen stappen en kunnen traplopen.

Hoeveel bagage mag er mee per persoon?

Bij onze busvakanties mag er 1 kleine zachte koffer/tas mee en 1 kleine tas of rugzak.
Op onze vliegvakanties mag er 1 grote koffer mee en 1 handbagage. Het toegestane gewicht van de mee te nemen bagage wordt na het boeken van de reis doorgegeven.
Belangrijk; zorg altijd dat de bagage gelabeld is met je naam!